Bent u op zoek naar vakkundig werk op het gebied van Gas & waterinstallaties,  badkamers, centrale verwarming, mechanische ventilatie, dakbedekkingen en lood- en zinkwerken.
Dan bent u bij TEUN Loodgieters & Installatiebedrijf aan het goede adres.

10 tips

1. Houd ventilatieroosters boven de ramen open. Is het buiten erg koud, sluit ze dan maximaal voor de helft.

2. Maak roosters een keer per jaar schoon met een stofzuiger. Vergeet daarbij niet de buitenkant schoon te maken. Vervang geregeld stofzuigerzakken en het filter in de stofzuiger.

3. Heeft u geen ventilatieroosters? Zet dan altijd het klapraam of een ander raampje open (met anti-inbraakstang of slot). Zeker in de woon- of slaapkamer.

4. Controleer of de ventilatieroosters in de gevel nog open zijn. Deze zorgen ervoor dat uw kruipruimte en spouwmuren droog blijven.

5. Bent u klaar met koken? Laat de afzuigkap nog een kwartiertje aanstaan, zo kan het overtollige vocht naar buiten.

6. Let op het filter in uw afzuigkap. Door vervuiling neemt de capaciteit van het toestel af. Vervang de kunststoffilters op tijd. Als u een metalen filter heeft, maak deze dan schoon met een sopje of was hem in de vaatwasser.

7. Als u klaar bent met douchen, zet dan even een raam open of de ventilator aan.

8. Als u de mogelijkheid heeft, kies dan bij een nieuwbouwhuis voor mechanische ventilatie met een warmte-terugwinsysteem. De warmte van afgevoerde lucht wordt weer gebruikt om frisse lucht te verwarmen. Binnen enkele jaren heeft u de investering terugverdiend.

9. Wordt er in huis gerookt? Zorg dan voor extra ventilatie, door de centrale ventilatie hoger te zetten, ventilatieroosters verder open te zetten of een raam te openen.

10. Heeft uw woning mechanische ventilatie? Laat deze periodiek reinigen, bijvoorbeeld gelijktijdig met de controle van uw cv-installatie. In de ventilator kan vuil en vet zich ophopen.